21 April 2018
facebook twitter youtube Google+

Harta


Prognoza meteo


Sondaj
În ce perioadă din an vă efectuați de obicei călătoriile turistice?
Articole » Militar » Actualitate militară » Afganistan » Green on blue attacks - îngrijorări la nivel înalt


Liderii afgani par să fie pregătiți sa ia măsuri împotriva fenomenului în creștere în ultima vreme de ucidere a militarilor coaliției internaționale de către membri a ANSF. Numai în acest an au fost omorâți 40 de soldați ai NATO, a anunțat la sfârșitul lunii august șeful Statului Major al armatei americane, citat de AFP: „ Pentru prima dată, i-am găsit pe omologii mei afgani la fel de neliniștiți ca și noi în această privință” a declerat generalul Martin Dempsey după discuțiile purtate la Kabul. „ Înainte trebuia sa-i împingem de la spate ca să facă mai mult”, a adăugat el. Generalul s-a întâlnit cu comandantul forțelor NATO și cu ofițerii cu rang înalt din armata afgană în contextul în care numărul „tirurilor fratricide” a înregistrat o creștere bruscă.

În ultimele două săptămâni zece soldați, majoritatea americani, și-au pierdut viața în „green on blue attacks”, un sfert dintre decesele înregistrate de coaliție în luna august fiind generate de astfel de atacuri. Cele 40 de decese înregistrate de la începutul anului reprezintă 13% din pierderile înregistrate de la începutul anului. Aceste atacuri au luat prin surprindere coaliția internațională care își bazase strategia pe o colaborare cu trupele afgane în vederea retragerii la sfârșitul anului 2014. „urmărim cu profundă îngrijorare atacurile fratricide din Afganistan, a declarat Barack Obama într-o conferință de presă la Casa Albp, cerând să se facă mai mult în special în ceea ce privește pregătirea trupelor afgane care vor fi nevoite să preia controlul țării în următorii doi ani.

Într-un incident recent, un polițist și-a folosit armamentul ce tocmai fusese primit în dotare ucigând cu un AK-47 doi instructori americani în timpul ceremoniei de absolvire a cursului.

Avionul șefului Statului Major al armatei americane a fost lovit de o racheta la baza americană Bagram, în timp ce se afla la sol, atac soldat cu rănirea a doi militari americani care se ocupau de mentenanța aeronavelor. Avionul C-17 se afla pe pistă alături de alte aeronave când doua rachete au fost lansate spre cea mai mare bază americană din Afganistan. Generalul Martin Dempsey care se odihnea într-o altă locație în momentul atacului a folosit, la terminarea vizitei de două zile, pentru plecare o altă aeronavă.Galerie foto
  • Green on blue attacks - îngrijorări la nivel înalt

Data adaugare: 04-09-2012 19:36 autor: Marius Stefan
   
Ultima modificare : 18-11-2012 14:44

Comentarii